Hvordan øke konvertering i Black Friday

Hvordan øke konvertering i Black Friday

Black Friday nærmer seg med stormskritt. I år faller årets største handledag den 25.11.2022. I artikkelen vil du få noen tips til hvordan du kan forberede deg, samt ruste deg til å øke salgene.

Black Friday er opprinnelig dagen etter Amerikas Thanksgiving. I fjor ble det brukt om lag 2,5 milliarder kroner under Black Friday, og 17,8 millioner under Black Week. I følge Virke sine prognoser, vil årets Black Friday ha en økning på 25% fra fjoråret. I år vil folk være mer oppmerksomme på gode tilbud, for å lindre og døyve smerten for de økonomiske utfordringene 2022 har bydd på. Mange bedrifter sprer sine tilbud over hele uken, i form av Black Week. 

Gode tilbud: 

For deg som gründer må du kunne gi gode tilbud i denne perioden. Salgene behøver nødvendigvis ikke gi deg profitt, men god omsetning. Når Black Friday først kom til Norge turte ikke bedriftene helt å slippe seg løs. Her var det ofte 10-20% avslag. Det er nå i det siste man gir bedre tilbud, fordi det fokuseres mye på omsetning i denne perioden. Et tips fra en gründer til en annen er å gjerne starte Black Week med et lite godt tilbud, før du eskalerer det dag for dag mot Black Friday. Dette vil lokke kundenes oppmerksomhet i å med at du bygger noe som avsluttes med et brak. 

Få folk til nyhetsbrevet: 

Det er flere måter du kan få folk til nyhetsbrevet. Gjennom Klaviyo/Mailchimp kan du lage en sign-up form som dukker opp på nettsiden. En pop-up med et godt tilbud for de som abonnerer vil få flere til å melde seg inn.

Facebook leads:

Å sette opp en kampanje som optimaliserer for "leads" eller "kundeemner" på norsk er effektivt for å øke e-post lista di. Se gjennom følgende steg til hvordan du enkelt kan sette opp en registrerings skjema på Facebook.

1) Opprett en kampanje på business manager og velg "kundeemner" eller "leads" (engelsk).

2) Deretter kan du hoppe over til annonse settet, og velge konverteringsstedet selv. Enten kan du få folk til nettsiden og abbonere der, lage et skjema på Facebook eller Messenger osv...

3) Da er det bare å fullføre annonsen med en click-bait tekst, bilde og velge din audience. Velger du å lage et skjema på Facebook/Messenger er det bare å fylle ut registreringsmalen de har forhåndslagd.

Influensere

Å bruke noen influensere på Black Friday som kan sende deres publikum til din nettside vil gi gode resultater. Det er en fin gulrot som får deres publikum til å lande i en allerede rabattert nettside, og deretter kan du re annonsere til dem på Facebook via Facebook pikselen.

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar