Hvordan skaffe passiv inntekt?

Passiv inntekt - SharkMedia.no

“Passive inntekt handler om å få penger til å jobbe for deg, istedenfor at du skal jobbe for penger. De fleste får betalt for timene de jobber, men personer med passiv inntekt for uavhengig av antall timer de jobber”


Passiv inntekt har blitt noe flere og flere jakter, kanskje ikke så rart. Hvem vil ikke tjene penger, uten å jobbe? Når det er sagt så har mange misforstått hvordan man faktisk for en passiv inntektskilde opp og gå. Jakten etter raske penger har gjort at mange gjør dumme valg, som følge av de leser om suksesshistorier om investering i BitCoin, populære aksjer også videre.


Strategiene for å få en passiv inntektskilde er mange om ikke uendelig, men det mange glemmer eller ikke vet om, er arbeidet som blir lagt ned i forkant, før inntektskilden blir passiv. 

SharkMedia hjelper flere bedrifter, privatpersoner og driver selv egne nettbutikker som generer passive inntekter. Uansett om du skal sette opp en nettbutikk og få en passiv inntektskilde eller om det er å investere i eiendom eller aksjer så krever det et forarbeid. 


Du kan ha flaks og legge penger i en kryptovaluta eller en aksje og generere enorme summer, uten et godt forarbeid, men oddsene er ikke å din side. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan få en passiv inntektskilde. Noen klarer å leve ene og alene på disse kildene, andre får noen ekstra tusenlapper i uken. 


Hvordan få passiv inntekt?

Teknologisk utvikling har gjort det mulig for oss å legge ned en x antall timer med arbeid, for å bygge opp en inntekskilde som tilslutt driver seg selv. Når du har fått til dette, har du en passiv inntekt. 


Spørsmålet er hvordan man får til dette. Det første man må gjøre er å finne en nisje/bransje hvor det faktisk er mulig å få tiden og pengene til å jobbe for deg, i stedet for at du jobber for tiden og pengene. 


Eksempel på hvordan du går fra aktiv til passiv inntekt: 


Dette kan være byggebransjen for en snekker, til å begynne med er det som regel grunnleggeren/eieren av bedriften som gjør det fysiske arbeidet, men ettersom at eieren pådrar seg flere oppdrag kan man ansette flere personer (foretak med kun ansatt, hvor den ene ansatte er eieren selv, er de personene som jobber mest og det er absolutt ikke passivt). Ettersom at bedriften får flere ansatte og klientene blir fornøyde, vil bedriften få flere oppdrag. 


Dette betyr at eieren kan ansette enda flere (både snekkere, men også personer som kan styre admin-delen) og med flere ansatte vil bedriften generere mer penger og eieren som først startet med å gjøre alt arbeidet på egenhånd, kan nå potensielt frigjøre sin egen tid og nå jobber bedriften for han, i stedet for at han selv jobber for bedriften. 


Denne ideologien fungerer i nesten alle bransjer, rørleggerbransjen, frisørbransjen, netthandel, hotellbransjen også videre. 


Men for at dette skal gå rundt, må man legge ned en god mengde med arbeid i forkant, det er delen de fleste glemmer/ikke er klar over. Samtidig er det mange bedriftseiere som kun jobber for seg selv, og de ser på ansatte som en utgift, i stedenfor en mulighet hvor de kan generere mer omsetning og ikke minst frigjøre seg.


Veien til passiv inntekt

De aller fleste jobber for penger fra de fullfører skolen til de pensjonerer seg, i stedet for å legge ned noen år med dedikasjon, smart og hardt arbeid for å komme seg ut av den onde spiralen hvor du ikke styrer din egen tid eller inntekt. 


For å klare å bygge opp en passiv inntekt er det nødvendig å legge ned arbeid i forkant for å ha en grunnlagt med kunnskap og for å tilrettelegge for personene eller systemet som tilslutt skal jobbe for deg. 


Uansett om det er aksjer, en bedrift eller kryptovaluta som skal generere den passive inntekten for deg krever det at du får nok kunnskap om den tingen og gjør de nødvendige handlingene før disse kildene faktisk blir passive. 


Warren Buffet leser 6 timer om dagen for å få nok kunnskap aksjene han vurderer å investere i, og først når kunnskapen er på plass, gjør han investeringen. Konseptet med å ofre i dag for i morgen, er noe av det beste du kan gjøre.


For de aller fleste ofrer ikke dagen i dag, og ender opp med å jobbe mandag-fredag, i 40-50 år for å vente på pensjon. Pensjon er en passiv inntekt, men det har tatt 50 år med arbeid for å få den passive inntekten.


Hvorfor skal du jobbe i 50 år, når du kan jobbe hardt i 5-10 år og få passiv inntekt?

Passiv inntekt ideer

Slik vi nevnte innledningsvis, finnes det uendelig med ideer for å få en passiv inntekt. Her kommer det en liste med yrker hvor det er (lett) å få en passiv inntekt:
Ideene over begynner å bli mer og mer populære, nettopp fordi det fungerer. Affiliate marketing går ut på at du får betalt for salg som du generer for en nettbutikk eller en bedrift, uten at du trenger å levere tjenesten eller produktet til kunden ettersom at du faktisk selger produktet for en annen bedrift. 


Affiliate marketing


Affiliate marketing går ut på at du setter opp en nettside og gjør en avtale med bedrifter som tilbyr affiliate marketing. Du vil da få en link av denne bedriften og hjelpe denne bedriften med å selge tjenestene/produktene for bedriften.


Du vil få betalt for alle transaksjoner som kommer inn via linken du tidligere mottok fra bedriften. 

Hvis du klarer å sette opp en skikkelig nettside, vil nettsiden til slutt jobbe for deg - akkurat som de ansatte som jobber for snekkeren i eksempelet over. 


Ønsker du å skalere dette ytterligere, kan du ansette personer som gjør alt arbeidet for deg og du har fristilt deg totalt og alle inntekter er da absolutt passivt. 


Dropshipping og dropservice


Dropshipping og dropservice går enkelt og greit ut på at du kun jobber med å få salget på en tjeneste eller et produkt. Alt etter at salget har kommet inn, deriblant plukking, pakking og sending til kunden er det leverandøren som sørger for.


Dropshipping er enda lettere, ettersom at det ikke er et fysisk produktet i bildet, kun en tjeneste som for eksempel design av en logo. 


Konklusjon om passiv inntekt

Jobb er ikke målet, men jobb er nødvendig for å få passiv inntekt. Hvis du ikke jobber for å få passiv inntekt, vil du måtte jobbe i 50 år, før du får den passive inntekten 99% jobber for, nemlig pensjon. Men det finnes bedre og raskere måter enn å jobbe i 50 år og vente på pensjonen, det er hardt arbeid i 5-10 år, bygge opp et system enheten med ansatte eller et virtuelt system (nettside/nettbutikk/app osv) som tilslutt vil jobbe for deg. 


Poenget med passiv inntekt er at du skal få penger til å jobbe for deg, istedenfor at du jobber for penger.