Hvorfor en sourcing agent kan skalere bedriften din

Hvorfor en sourcing agent kan skalere bedriften din

Å lete blant mange leverandører for å finne best mulig produkt til lavest pris kan være krevende. Søket “el-sparkesykkel” har 100 sider på Alibaba hvorav hver enkelt side har over 40 el-sparkesykler. Dette blir mye frem og tilbake blant leverandører, og timevis med forhandlinger. Hvem kan man stole på, og hvem gir gunstige avtaler som gagner deg best? Hvem har el-sparkesykler av kvalitet? 


Sourcing agent

En sourcing agent er en agent hvor han/hennes primære oppgave er å kjøpe varer og distribuere det til en som selger disse. Agenten er et mellomledd mellom kjøper og selger. I Kina er det mange som utfører denne type arbeid. De største merkene vi kjenner til, bruker en sourcing agent. Dette er for å spare tid, krefter og få orden i bestillingene. En sourcing agent bidrar ikke kun til å kjøpe varene for deg, men holder orden i papirene som trengs i tollvesenet og i regnskapet. Selv om du ikke er et stort merke enda, og for tiden driver kun en liten nettbutikk, kan en sourcing agent ta bedriften din til nye høyder. 


3 grunner til at det er bedre for deg at agenten foretar kjøpene


Vedkommende kan skaffe bedre priser

Noen leverandører kan dra nytte av at du som utlending kjøper fra dem. Du er ikke helt kjent med prisene og systemet, og dette kan koste deg litt ekstra. Selv om dette ikke er så vanlig, kan det forekomme. En agent har bedre kontroll over prissystemet på ulike varer, i tillegg til at vedkommende kan prute, reduse moq (minimum order quantity) samt kvalitetssikre produktene. Slik kan du være sikker på at du får en gunstig avtale.


Orden over dokumenter

Det kan fort bli en del papirer når man handler fra ulike leverandører. En agent sørger for å ta vare på disse i tillegg til kopier. Dersom noe skulle mangle i regnskapet eller overfor tollvesenet, kan en melding til agenten løse situasjonen.


Alt samlet sammen

Handler du fra ulike leverandører, men vil motta varene samla kan agenten samle disse. Da vil vedkommende laste de av samlet på båten med dokumenter som viser til at disse er dine. Det vil bli mer orden samt billigere for deg. Nettopp fordi du slipper å betale flere beløp til ulike leverandører som bruker ulike fraktmetoder og fraktmerker som everlast, hmm etc... Du må også måtte betale for tolldeklarasjon flere ganger istedenfor kun en gang når de ankommer grensen samlet.


Kan skaffe deg bra avtaler og kreditt

Vokser du som firma og selger produkter for unna samt har opparbeidet deg en god relasjon med din agent, begynner dørene å åpne seg for flere gode avtaler. Blant annet kan du for eksempel betale for frakten først når du mottar varene. Eller så kan agenten fikse deg kreditt hos den kinesiske bank, slik at du betaler for varene noen måneder etter kjøpet. Slik kan du bestille varer uten å bli belastet, motta varene, selge unna og betale tilbake det skyldige beløpet. Agenten og hans team jobber også beinhardt for å redusere pris hos leverandør.


Lav kostnad og tilgjengelig nesten hele døgnet

Agentene tar ikke mye i provisjons gebyr. Det varierer veldig fra agent til agent, men man kan finne billige agenter som enda ikke har tatt det store steget i “agent verden”. Her får man det man betaler for. Agenter jobber beinhardt og er tilgjengelig på telefon nesten hele døgnet. Tilgjengeligheten kan gjøre deg trygg på vedkommende. Hvis du er på utkikk etter en sourcing agent kan du besøkene vedlagt lenke: https://indexsy.com/best-china-sourcing-company/ eller søke `sourcing agent´ på nettet.

Tilbake til bloggen