Mailchimp vs Klaviyo | SharkMedia.no

Mailchimp vs Klaviyo

Hva er MailChimp og Klaviyo?

MailChimp og Klaviyo er to programmer for epost markedsføring. Det er mye penger å tjene på riktig strategier i forhold til e-post marked og i denne artikkelen skal vi gå igjennom forskjellen på MailChimp og Klaviyo og hvordan du kan få mest ut av disse programmene. 


MailChimp

MailChimp er blant de mest populære programvarene for e-post markedsføring og med hele 12 millioner brukere/kunder er det klar at programmet fungerer og generer penger for millioner av bedrifter.


MailChimp er et utrolig billig program og utrolig enkelt å bruke, og hvor enkelt det er å bruke ligger i navnet og i logoen. “Chimp” går ut på at det skal være så enkelt å markedsføre via e-post at en sjimpanse skal kunne gjøre det. 


Klaviyo 

Klaviyo er et relativt nytt e-post program, men bedriften vokser i rekord fart og bare i følge Klaviyo sin nettside økte bedriften med hele 63% fra starten av 2017 til slutten av 2017. I 2020 har Klaviyo omtrent 30 000 brukere og i forhold til antall brukere er Klaviyo betydelig mindre enn MailChimp.


Dette betyr på ingen måte at de er dårligere, tvert i mot - Vi kommer tilbake til dette senere. 


Våre erfaringer 

Vi har brukt både MailChimp og Klaviyo over lengre perioder og generer flere hundre tusen kroner hver eneste måned med begge programmene, men etter 4 år med e-post markedsføring har vi en soleklar vinner….Men før det ønsker vi å dele våre erfaringer.


MailChimp er det programmet vi startet med og av en så enkel grunn at det var billigere, det mest kjente og vi kjente faktisk ikke til Klaviyo før en god stund senere. MailChimp var utrolig enkelt å integrere med Shopify, synkronisere alle kunder, produkter, rabattkoder også videre, slik at e-poster var utrolig enkelt å sette opp.


MailChimp er et veldig enkelt system og det er som sagt det de spiller på, men er det enkle alltid det beste? 


I startfasen er MailChimp er fantastisk program, det er gratis for dine første 2000 e-post abonnenter og lar deg bli kjent med systemet og tjene penger før du eventuelt velger å oppgradere. 


Oppsett av velkomst e-post, ukentlig tilbud og ettersalgs e-post er svært enkelt å sette opp, men for å få tilgang til alle funksjoner må du oppgradere abonnementet ditt, men likevel blir programmet for “enkelt” i forhold til vårt behov. Negativ oppdatering


Men etter en ny oppdatering i Shopify som gjorde at MailChimp appen ikke var tilgjengelig i Shopify App Store, var ikke dette like enkelt. Med dette er det behov for en tredjeparts applikasjon ShopSync og vi tror MailChimp har mistet mange kunder på grunn av dette.


Dette er dog ikke årsaken til at vi ikke bruker MailChimp i våre bedrifter og for våre klienter. 
Klaviyo er Mailchimp på steroider 

Så etter 4 år med e-post markedsføring, 4 år hvor vi trodde at MailChimp var eksepsjonelt. Flere hundretusener og ikke millioner generert gjennom MailChimp, kom vi over Klaviyo og det var da vi skjønte at Klaviyo ikke er noe annet enn MailChimp på steroider. 

Mailchimp vs Klaviyo

 

Hvorfor?

Slik bildet under viser er det enorme summer å hente inn via Klaviyo, med det vi kaller email flow (eget avsnitt om dette under). Klaviyo har en egne applikasjon i Shopify som du enkelt kobler til din Shopify konto, synkroniserer dine produkter, kunder, abonnenter og absolutt alt av informasjon. 


Klaviyo gjør jobben fantastisk enkelt, låser opp muligheter vi ikke ante eksisterte da vi bruke Mailchimp og nå er det ingen vei tilbake.Email flow / e-post flow

Email flow og på norsk, e-post flow eller automatiserte e-poster er det mektigste innen e-post markedsføring.


En e-post flow er en “e-post reise” som du setter kunden i etter at de har gjort en handling, for eksempel at de har lagt inn en bestilling. 


Da legges kunden automatisk inn i en ettersalgs flow, som du selv kan tilpasse, men i dette eksempelet får kunden først får en takke e-post, deretter filtrer vi slik at alle kunder hvor bestillingen er behandlet og sendt, får en e-post etter 7 dager hvor vi spør om de vil legge ut en anmeldelse av produktet. 


Deretter kan man sette opp en siste e-post i flowen hvor du tilbyr kunden 15% rabatt på din neste bestilling, foruten gjentagende kunder er det utrolig vanskelig å skalere din bedrift. 


Det er mulig å sette opp automatiske i både Mailchimp og Klaviyo, men Klaviyo er langt mer oversiktlig, mer tilpasset og har mange flere funksjoner. 

MailChimp vs Klaviyo

For å oppsummere er Mailchimp og Klaviyo de to beste programmene for e-post markedsføring etter vår erfaring. 


Hvorfor bruke Mailchimp?


  1. Mailchimp er perfekt for deg i nybegynnerfasen og kun ønsker å bli kjent med e-post markedsføring
  2. Det er utrolig billig og faktisk gratis med de første 2000 abonnenter 
  3. Enkelt å tilpasse ditt varemerke/bedrift
  4. Oversiktlig og effektivt

Hvorfor bruke Klaviyo?


  1. Hvis du er ute etter å skalere din bedrift er Klaviyo for deg
  2. Hvis du er villig til å bruke penger for å tjene penger 
  3. Dersom du ønsker å finne et program som du kan bruke i lang tid, anbefaler vi Klaviyo (mange som starter med Mailchimp går raskt over til Klaviyo)
  4. Får deg som ønsker å få absolutt mest ut av et e-post program

Konklusjon 

MailChimp er et billig og enkelt program for deg i starts fasen, men i noen tilfeller er ikke det enkle alltid det beste. MailChimp har en del begrensning som gjør det vanskelig å skalere e-post markedsføringen til et nytt nivå. Det fungerer fint i start fasen, men ikke i skalerings fasen. 


Klaviyo er for deg i vekst eller for deg som ønsker raskt vekst. Det koster litt mer, men du får det du betaler for og mye mer enn det.

Tilbake til bloggen