Q&A - Instagram (24.09)

Q&A - Instagram 


Hvordan mindset har du?

Mindset er alt, hvordan du ser på utfordringer er det som skiller de beste fra de gjennomsnittlige. Absolutt alle har utfordringer og det er umulig å bli kvitt de, men du kan forbedre deg selv slik at du mestrer utfordringene bedre. 


Jeg jobber med mitt tankesett hver eneste dag og en ting jeg har funnet ut som fungerer for meg er å stå opp tidlig hver eneste dag, uansett om jeg vil eller ikke. 


Det er ingen magiske triks, svaret er enkelt: Den som jobber mest, vinner mest. Hvis du er den som jobber hardest i rommet, vil du overtid lære deg å jobbe smartere, men det viktigste er bare å møte opp. Om det er skole, til jobb, til trening. 


En ting jeg ofte hører er “Markus, du må huske å leve litt”.


Akkurat den setningen gjør meg sur, for hva vet den personen om hva jeg liker og hva jeg vil bruke min tid på. En annen ting er, er det å jobbe 5 dager i uken med en jobb som man hater for å få 2 dager med fri og litt penger tilbake som betaling å leve?


99% prosent jobber for helgene og hater jobben sin. Jeg gjør ikke det. 


Hva vil du anbefale noen som vil ha suksess og lykkes?

Jeg vet at veldig mange av de som spør om dette tror jeg har et magisk triks, jeg har dessverre ikke det. Svaret er å være nysgjerrig, bare hoppe ut i det du tror vil få deg i retningen du ønsker og jobbe med det hver eneste dag. 


En annen ting som er ekstremt viktig er å bruke tid sammen med personer som er bedre enn deg eller som har samme ambisjoner som deg. En av de største problemene for folk som ønsker suksess og lykkes, er at de hører på foreldre, venner og bekjente som ikke har fått det til selv og forteller deg at det ikke er mulig. 


Nummer 1, jeg er ikke i nærheten av å ha oppnådd suksess, men jobber med saken hver eneste dag. Jeg lytter ikke til personer som ikke er enormt suksessfulle. Sett deg altfor høye mål, men start med det du har og ta et steg om gangen. 


Internett har gjort det mulig for oss alle å finne verdifull informasjon helt gratis, alt fra treningsprogrammer, business tips, markedsføringsstrategier og mye mer. Hvordan fungerer det med skatt?

Hvis du er næringsdrivende (driver en bedrift) betaler du kun skatt av overskuddet (profit) eller hvis du tar ut lønn. Dersom du ikke går i overskudd, betaler du heller ikke noe skatt. 

 
Hvis du driver en bedrift er det ekstremt viktig at du har kontroll på alle utgifter og har alle kvitteringer for dette. For eksempel alt du har brukt på Facebook Ads, hvor mye du har brukt på varer, absolutt alle utgifter.


Regnestykket er “enkelt”: Inntekter-utgifter=slutt resultat.

Dersom sluttresultatet er mer enn 0, har bedriften gått i overskudd. 

Dersom slutt resultatet er under 0kr har bedriften “tapt penger”.


Hvis bedriften har “tapt” penger, men du har varer igjen på lager så har du i utgangspunktet ikke tapt penger, men pengene ligger som verdi i varer. Dette er en av årsakene til at bedrifter velger å kjøpe inn en del varer helt i slutten av året, slik at overskuddet i form av penger blir lavere, men heller har overskuddet liggende inne som varer. 


Betaler man moms av dropshipping til Norge?

Det må betales moms av alt som selges i Norge, uansett om det er dropshipping, varelager eller tjenester. 


Momssatser (%) varierer fra produkt til produkt, men det er stort sett 25% av salgssummen. 


Dersom varer importeres i bedriftens navn, trengs det ikke å betale moms ved import. Da betales det kun moms ved salg. Dersom varene importeres på kundens navn eller ditt private navn, må det betales 25% for å få produktet inn i landet, men du må i tillegg betale 25% i moms ved salg ettersom at du selger som en bedrift. 


Et produkt som blir solgt for 1000kr vil momsen av dette være 200kr. 


Hver andre måned må det betales mva/moms, igjen så er det veldig viktig å ha full kontroll på alle utgifter for å trekke fra momsen. 


Dette betyr:


Du kjøper en Mac på bedriftskortet og betaler 10.000kr er 2000 av disse kronene mva. Dette beløpet kan du få trukket fra det beløpet som du må betale til Staten (kalles trekke fra momsen)


Hvis du har solgt varer for 100 000kr er 20 000 av disse mva. 


Da skylder du staten 20 000kr, men siden du kjøpte en mac til 2000 kroner og du har kvittering, så trenger du ikke å betale mer enn 18 000kr. Hvordan ser en vanlig dag ut hos deg?

Jeg elsker rutiner og har de samme nesten hver eneste dag og det er veldig få ting/personer som får meg vekk fra mine daglig rutiner. 


 1. Står opp: 06:00
 2. Tøyer: 06:15-07:00
 3. E-post: 07:00-08:00 (kanskje lenger avhengig av pågang).
 4. Jeg jobber som regel til 16:00
 5. Trening kl 17
 6. Jobber videre på kvelden 
 7. Legger meg 21-22

Slik ser mandag-fredag ut, det kan være litt variasjoner i forhold til hva som skjer, men stort sett ser det sånn ut. 


Lørdag og søndag er relativt likt, jeg står opp til samme tid og trener oftest tidlig på morgenen og jobber til 16-17. Jeg jobber videre på kvelden hvis det ikke er noe sosialt eller spesielt som skjer. 


Kjedelig? Det er relativt, kommer helt an på hvem du spør. 


Jeg sliter med å slappe av, hvis jeg ikke har jobbet ekstremt hardt. I mine øyne så slapper man av når man har jobbet hardt eller føler det er noe man fortjener. Ikke fordi klokken har passert 18:00 og det er kveld. 


Men det handler naturligvis om hva dine ambisjoner er og ikke minst hvem du henger med og hvem du lytter til.


Gjør det som gjør deg glad, men du bør ikke bruke det som en grunn til at du stagnerer. 


Eksempel: Sjokolade gjør meg glad, derfor spiser jeg det hver eneste dag. 


Komfortsonen er farlig, for den blir bare mindre og mindre. 


Du kjenner absolutt ingen som har oppnådd stor suksess som ikke har jobbet ekstremt hardt. Hva må man betale ved uttak av lønn?

Hvis du ønsker å ta ut lønn fra bedriften, må du betale skatt hvis du har tjent mer enn 55.000kr i løpet av det året. Hvor mye du betaler i skatt varierer. 


Hvordan betaler man skatt når man har satt opp en nettbutikk i Shopify?

Uansett om du drifter en Shopify nettbutikk eller en fysisk butikk så betaler du skatt av overskuddet (se lenger opp for grundigere svar). 


Husk å ha full kontroll på alle inntekter og utgifter, så du ikke betaler mer skatt enn nødvendig. 


Tror du dropshipping er dødt eller er det fortsatt mulig?

Ettersom at Oberlo ikke er lagt ned og bedrifter tjener millioner på dropshopping er svaret nei. Den tradisjonelle dropshippingen med “high-ticket” produkter er kanskje ikke like skalerbar som før, men svaret her er å gå vekk fra det tradisjonelle. 


Mitt tips: Bygg opp et brand og ikke gå i retningen “populære produkter”. Finn en unik nisje og gå vekk fra det tradisjonelle. 


Går du på skole eller er det bare egen business?

Jeg fullførte VGS i 2019 og i dag driver jeg bare med netthandel og går ikke på skole. Men jeg utdanner meg, bare ikke på den tradisjonelle måten.


Mens jeg er inne på temaet om skole, foreldrene dine har garantert sagt følgende:


 • “Skole er viktig for å få en skikkelig jobb”
 • “Skole er den eneste veien å gå”

Det er tull.


Man må klare å skille mellom den tradisjonelle skoleutdanningen og utdanning. Jeg har en mentor som hjelper meg, men dette var ikke før i 2020. Fra 2015 til starten av 2020 så var jeg bare ekstremt nysgjerrig og ønsket lære mer. 


Du kan lese mer om min historie her.


Hvor mye bruker man på å teste et produkt?

Det er mange måter å teste et produkt for å finne ut om det er populært, men før jeg publiserer et nytt produkt og annonserer så gjør jeg litt reasearch. 


 1. Jeg sjekker trenden på Google Trends
 2. Jeg sjekker trenden/antall søk på Keywordtool.io
 3. Ser om andre bedrifter selger produktet
 4. Prøver å tenke gjennom hvor nyttig produktet er og om det faktisk er bra. 
 5. Hvor skalerbar er produktet?
 6. Hvor stor er målgruppen, kan det selges til massen eller kun til unik målgruppe

Dersom tallene fra analysen er bra, oppretter jeg produktet og legger ut annonserer på alle plattformer. 


På Facebook bruker jeg omtrent 100-400kr/dagen for å teste. Mvh Markus Klepp
Tilbake til bloggen