Affiliate marketing - Hvordan gjør jeg det?

Affiliate marketing har vært i vinden i en god stund, spesielt i USA. Trenden vokser i Norge og i denne artikkelen skal vi forklare hva det er, hvordan du gjør det og hvordan du tjener penger på det.

 Affiliate marketing i Norge

Hva er affiliate marketing?

Affiliate marketing går ut på at du selger varer eller tjenester på vegne av andre nettbutikker. Du linker produktene eller tjeneste du ønsker å selge fra din nettside, sosiale medier eller andre plattformer og du får betalt for hvert salg som har kommet gjennom din link (du får en prosent av salgsverdien, ofte et sted mellom 5-12%).

Det er utrolig mange fordeler med å drive affiliate marketing, annet enn det at du kan tjene store penger. Noen av de største fordelene er at du lærer den vanskeligste delen av det å drive med netthandel, nemlig markedsføring. Du trenger kun å fokusere på at din nettside, Instagram konto eller e-postene du sender ut til potensielle kunder faktisk generer salg. Du slipper å tenke på å sende varer, returer, service også videre. 

Det er store likheter mellom dropshipping og affiliate marketing, den største likheten er at du ikke trenger å bekymre deg for varene. Alt ditt fokus bør være på markedsføringsdelen. 

Hvordan begynner jeg med affiliate marketing?

For å starte med affiliate marketing er du avhengig av å få disse "linkene" som vi nevnte over". Det holder ikke med å bare linke med vanlig URL linker.

Det finner ulike bedrifter som tilbyr disse "linkene" og ved å registrere deg der (helt gratis), vil du få tilgang til disse linkene. I Norge har vi Adtraction.com som tilbyr dette. Du kan enkelt registrere din egen konto hos Adtraction og du vil raskt få godkjent din konto.

Adtraction

Velg nettbutikker du vil samarbeide med

Etter at din konto har blitt opprettet og godkjent av Adtraction, kan du velge mellom nettbutikkene som Adtraction jobber med og søke om å samarbeide med disse nettbutikkene.

Når du har blitt godkjent som en affiliate, vil du få tilgang til en unik link fra disse nettbutikkene slik at hvert salg som kommer gjennom dine linker blir sporet og slik at du får provisjon av hvert salg.  

Du bør ha en nettside eller nettbutikk

Det er mange måter du kan dele disse linkene med potensielle kunder på, du kan ha linken i din Instagram bio, sveip opp stories, på Facebook, ved å sende ut e-poster også videre.

Alle disse strategiene er gode strategier, men vi anbefaler absolutt å ha en nettside eller nettbutikk, slik at potensielle kunder kan handle via din nettside. Det er flere årsaker til dette.

Her er noen av de viktigste årsakene:

  • Du når ut til mange flere kunder
  • Du bygger opp en nettside som i seg selv får en merkevare og det kan bli skikkelig stort, se på for eksempel Hardworkout.no som driver med affiliate marketing og gjør det veldig bra. 
  • Det kan være litt dumt å spamme dine følgere med affiliates linker, de kan få et dårlig inntrykk av deg og tro at du kun er ute etter å tjene penger på de.

Hvordan bruker jeg nettsiden?

Si at du ønsker å sette opp en nettside hvor du linker til og tjene penger på produkter innenfor kategorien hjem og interiør (random eksempel). Du kan da sette deg inn i det markedet og skriver blogger om for eksempel "De beste sofaene til små leiligheter" og deretter kan du linke til de fineste/beste små sofaene som nettbutikkene på Adtraction har. 

Hvordan får jeg folk til å handle gjennom mine linker?

Vi har nå kommet til det siste steget for å oppnå suksess med Affiliate marketing, og dette steget syntes vi både er morsomt og ikke minst, det viktigste punktet.

Nemlig, markedsføring. Markedsføring er en avgjørende faktor for at kunder finner din nettside, dine tjenester, produkter eller hva nå enn det gjelder. Markedsføring er nøkkelen til å tjene penger.

Det er en regel som går ut på at folk handler fra folk/bedrifter de kjenner (markedsførings delen), liker (produktet/tjenesten) og stoler på (troverdighet). Nå skal vi fortelle deg hvordan du når fram til kunder, får de til å klikk på dine linker slik at du tjener penger helt passivt. 

Det finnes mange markedsføringsstrategier, men dette er de mest effektive ut i fra vår erfaring. 

SEO

SEO står for søkemotoroptimalisering og dette går ut på å rangere organisk i en søkemotor (Google er den mest aktuelle). Å rangere organisk betyr at du ikke betaler Google for å vise din landingsside, du får med andre ord gratis klikk. Får du da salg gjennom dine affiliates linker, har du teknisk sett en passiv inntekt/pengemaskin. 

Facebook / Instagram Ads

Facebook og Instagram annonser er blant de mest effektive, om ikke den mest effektive plattformen for betalte annonser. Med Facebook annonser setter du opp ulike annonser og promoterer tjenestene du tilbyr og linker til landingssidene med dine affiliate linker. 

Her finner du en komplett video av hvordan Facebook annonser settes opp. 

Google Ads

Google Ads lar deg betale for å rangere/få bedre synlighet i Google som er den plattformen med desidert størst markedsandel når det kommer til søk i Norge. Denne strategien er perfekt for å generere trafikk til din nettside og få salg via dine linker. 

E-post markedsføring

E-post markedsføring er et effektivt og rimelig verktøy for å generere salg. Med e-post markedsføring kan du skreddersy og tilpasse e-postene ut i fra hva kundene dine er interessert i og få ukentlig eller månedlig salg hva samme kunder.

 

Oppsummering

Affiliate marketing er en ypperlig business-modell som lar deg tjene penger på å linke til nettbutikker som selger det du annonser. Du trenger ingen varer og det er heller ingen ansvar på dine skuldre når det kommer til kvalitet på varer eller returer. 

Det er flere fordeler med affiliate marketing utover at du kan tjene penger nesten helt passivt, men du lærer deg det viktigste leddet når det kommer til å tjene penger, nemlig markedsføring. Når du har fått til affiliate marketing eller forstått hvordan du markedsfører, har du et fantastisk grunnlag for å sette opp din egen nettbutikk. 

Vi har satt opp et komplett videokurs hvor du lærer hver eneste steg fra oppsett av en nettbutikk, til annonsering, til og med regnskap. 

Vi ønsker deg masse lykke til!