Dropshipping Norge

Hva er dropshipping?

Dropshipping er en forretningsmodell som dreier seg om å drive en nettbutikk hvor du ikke trenger å kjøpe varer på forskudd eller sende varene.

Først når du får en bestilling i din nettbutikk, betaler du for varen og produsenten bak produktet sender varen direkte til din kunde - kanskje ikke så rart at dropshipping er så populært?
Dropshipping har vært et populært tema de siste årene, og er fremdeles populært. I denne artikkelen skal du lære hvordan du kan oppnå suksess med denne foretnings modellen og skalere din dropshipping nettbutikk.

SharkMedia har over 5 års erfaring med netthandel og har siden 2016 satt opp våre egne nettbutikker og for våre klienter. Vi har nettbutikker som omsetter for millioner hver måned, samtidig har vi klienter som omsetter for flere hundre tusen hver måned.

SharkMedia hjelper deg med å kickstarte din dropshipping karriere, enten via vårt gratis komplette videokurs eller via en ferdigstilt nettbutikk med vinnerprodukter.

Hvordan bli suksessfull med dropshipping?


Hvis du klarer å sette opp en skikkelig dropshipping nettbutikk, har du ingen fast arbeidstid eller arbeidsplass. Dette betyr at du faktisk kan reise på ferie og tjene penger fra solsengen. Men når dette er sagt, kreves det riktig strategier og det må legges ned rikelig med timer for å virkelig få til dropshipping

Dropshipping step by step


Det er en “oppskrift” på dropshipping og business generelt, dette betyr at hvis du følger de riktige stegene får du garantert salg. Spørsmålet er om du har tilgang til de riktige stegene, tipsene og strategiene.

SharkMedia har lang erfaring og vi sitter med informasjonen du trenger for klare å få salg.

Dette er Dropshipping tipsene, step by step:

Hvis du har behov for alle stegene, har vi dette i vårt gratis videokurs.

Her har du noen viktige step:

Steg 1: Gjør ordentlig produkt analyse

- Bruk Google Trends for å se trendene

Step 2: Sett opp en Shopify nettbutikk og importer produktene via Oberlo

Step 3: Sørg for at nettsiden ser profesjonell ut

Step 4: Lær deg å markedsføre på Facebook


Kluet for å klare detDropshipping har fått et dårlig rykte i markedet av flere grunner, de to mest vanlige grunnene er lang leveringstid og dårlig kvalitet på produktene.

Men SharkMedia har kluet for at du skal kunne få til dette!

Det veldig mange gjør feil er at de ser på dropshipping nettbutikker i USA og setter opp nettbutikkene med tilsvarende design. For at du skal klare deg på det norske markdet, må du forstå det norske markedet.

Nordmenn er litt mer skeptiske enn amerikanere og det er viktig å lytte til markedet for at du skal kunne få salg. Vår erfaring med dropshipping og netthandel generelt er at du må ha høy troverdighet og for å få kunder må de ha tillit til din nettbutikk og dine produkter.

Så kluet er å ikke se ut som en dropshipping nettbutikk med “countdown timer”, “trust badge” og alle andre salgstriks. Du kan ta en rask titt på for eksempel Elkjøp.no, den nettbutikken har ingen nedtellings klokker som forteller at salget avsluttes om for eksempel 10 timer.

Dette er typisk USA og i øynene til norske forbrukere er dette et varseltegn.

Vipps og KlarnaHvis din nettbutikk støtter Vipps og Klarna er dette et STORT ja! Kunder elsker Vipps og Klarna, for dette er trygg her.

Klarna gir kundene mulighet til å betale når de får varen, mens Vipps er en norsk betalingsplattform som over 2 millioner nordmenn bruker og som de har tillitt til.

Dropshipping one product store eller flere produkter?

One product store, general store og niche store er tre veldig vanlig dropshipping nettbutikker, hvor først nevnte går ut på at du kun selger et produkt, general store går ut på at du selger masse forskjellig og i en nisjebutikk spesialiserer du deg innenfor en bransje.

Det er ingen fasit på hva som er best og det kommer helt an på bransjene og produktene du har sett på.

Dersom du skal vurdere en one product dropshipping store bør du ha et “high ticket” produkt som selges for minst 1000kr, årsaken til det er at markedsføring koster litt og siden du bare har et produkt er du avhengig av at hvert salg generer nok omsetning.

Med general store kan du ha produkter i alle prisklasser og det samme gjelder en nisjebutikk.

Hva er den beste dropshopping bransjen?


Det er mange dropshipping bransjer som fungerer bra og veldig mange går for treningsbransjen. Dette gjør at det er veldig stor konkurranse og ikke minst så har forbrukere fått øynene opp og er litt skeptiske når de handler produkter fra den nisjen.

En bransje som er undervurdert er kvinneprodukter, alt med hudpleie, kropp, hår også videre.

Eksempler på disse produktene finner du her.

Men...det er noen fordeler og ulemper

Enkelte land er bedre tilrettelagt for Dropshipping, da spesielt USA, men hvor godt kan en Shopify Dropshipping nettbutikk fungere i Norge?

Vi skal gå igjennom fordelene og ulempene Shopify Dropshipping i Norge.

Før vi starter med å se på fordelene og ulempene, skal jeg gå igjennom hvorfor Shopify er godt tilrettelagt for dropshipping.

Først og fremst er det utrolig enkelt å sette opp en Shopify nettbutikk, uavhengig om det er varelager eller dropshipping som er tanken.

Shopify dropshipping - Beste plattformen?


Vi har brukt Shopify siden 2016, vi har også testet ut Wordpress/Woocommerce og Wix, og etter vår erfaring er Shopify soleklart den beste plattformen for dropshipping.

Aliexpress dropshipping - Beste leverandørene?


AliExpress har et univers av produkter innenfor alle bransjer og veldig mange av leverandørene på Aliexpress har stålkontroll på dropshipping og har gode rutiner for levering.

Shopify, Oberlo og AliExpress har en fantastisk integrasjon, kalt Oberlo Extension som lar deg importere produkter direkte fra AliExpress, inn i Oberlo og trykk på en knapp så har du produktet synlig på din nettside.

Noen som driver med dropshipping?

Det er millioner av mennesker og bedrifter som driver med dropshipping på internasjonalt basis og noen av tusen av disse befinner seg i norge, SharkMedia har hjulpet utrolig mange med å sette i gang.

Vi har selv drevet med dropshipping og vi kan alle stegene fra A til Å.

Fordeler med Shopify Dropshipping i Norge


Vi har allerede gått igjennom noen av de største fordelene, blant annet at du ikke trenger å betale for varen, før kunden har kjøpt den i nettbutikken. Dermed er det ingen risiko i forhold til varelager.

Men som entreprenør har man lært at uten risiko, er det ingen gevinst - vell med Shopify Dropshipping stemmer ikke dette helt. Her er det lav risiko, men gevinsten kan være stor, veldig stor.

En annen fordel er at du ikke har behov for et varelager og du trenger ikke å tenke på varetelling, pakking og sende bestillingene.

Du kan fokusere fullt og helt på annonsering og kundeservice. La produsenten ta seg av det som er mest slit, mens du kan fokusere på å skalere nettbutikken.

Shopify Dropshipping er også helt ypperlig for å teste nye produkter og se hvordan disse konverterer (selger). Blir det ikke noen salg, blir det heller ingen utgift for deg, eventuelt bare beløpet som er blitt brukt på annonsering.

Dersom et produkt konverterer svært godt, vil jeg anbefale å ta inn et varelager med dette slik at du kan tilby enda bedre service i forhold til levering.

Du vil forstå hvorfor dette vil lønne seg, etter å ha lest ulempene med Dropshippig i Norge.

Ulemper med Shopify Dropshipping i Norge


Det er alltid noen ulemper, det er det med alt, men hva er ulempene med å drive Shopify Dropshipping i Norge?

Vell, den største ulempen er leveringstiden, da produsentene av varene ligger i Asia og for at butikken skal være profitabel sendes pakkene med billigste frakt alternativet (dette kan du selv velge), og leveringstiden er alt fra 10-30 dager.

En annen ulempe er at du som nettbutikk eier ikke har direkte kontroll på levering, men er avhengig av at produsenten gjør en god jobb. Hvis pakken blir borte på veien, kan det bli litt styr.

TIPS:


Dersom nettbutikken vokser kan du alltid ta direkte kontakt med produsenten for å se på en spesiell avtale i forhold til levering. Da har du løst den største ulempen med dropshipping.

Produktbilder og videoer/bilder i forhold til annonsering på Facebook, Instagram, Snapchat og TikTok blir litt mer tungvint.

Et alternativ er å høre med produsenten om de kan sende deg unike og profesjonelle bilder, hvis ikke det er mulig har jeg en raskt løsning til deg.

Og det er å bestille produktene til seg selv og ta profesjonelle bilder og videoer for annonsering.

Det er meget stor gevinst i å ta egne bilder, slik at nettbutikken og annonsene har unike bilder. Alle som handler på nett, ser på produktbildene da dette er en av de eneste vurderingene de har om produktet. Så gjør denne delen bra, og du er et steg nærmere suksess med Shopify.

Oppsummering for Shopify Dropshipping i Norge


- Enkelt å drifte
- Nesten ingen risiko
- Ikke behov for varelager
- Tilgang til millioner av produkter
- Stort potensialet for å tjene mye penger.
- Trenger ikke å pakke og sende bestilling, og heller fokusere på kundeservice og markedsføring.

Negativt:


Det er litt lang leveringstid fra produsent til kunden og du har ikke direkte kontroll på når pakken blir sendt og må stole på at produsenten sender pakken raskt.

Alt i alt er vil Shopify Dropshipping i Norge fungere godt dersom du finner et populært produkt som tilbyr fraktmetoden ePacket. ePacket er en internasjonal leveringsmetode som bruker av tusenvis av Shopify Dropshippere både i Norge og hele verden. Både billig og ikke aller verst leveringstid.