Shopify Dropshipping - Hva må du vite?

Dropshipping, spesielt Shopify Dropshipping er svært omtalt tema overalt på sosiale medier, Google og Youtube. Hva er det og hvordan fungerer Shopify Dropshipping?

Shopify Dropshipping handler kort fortalt om at forhandleren (eieren av nettbutikken) ikke sitter på varene, men overfører bestillingene som kommer inn i nettbutikken, til produsenten, slik at varene kan sendes direkte fra produsent til kunden.

Shopify Dropshipping - GrunderKlepp.no

Fordelen med Shopify Dropshipping er at det er mindre risiko, enklere å starte opp og lettere å finne ut om ny produkter konverterer (selger). Shopify har gjort det svært enkelt å drive en dropshipping butikk, både når det kommer til å legge inn varer og for å behandle bestillinger. 

Oberlo

Med Oberlo applikasjonen som lastes ned i Shopify, får du umiddelbart tilgang til millioner av produkter. Du står fritt til å importere disse inn i din nettbutikk, endre tittel, beskrivelse, bilde og annen informasjon for å gjøre produktene mer optimalisert for din nettbutikk. 

Laster du i tillegg ned Oberlo - Aliexpress Google Chrome Extension får du tilgang til alle produktene på Aliexpress, og da til en langt billigere pris enn produktene i Oberlo. Med Chrome Extension kan du importere pordukter fra Aliexpress, inn i Oberlo og deretter inn i Shopify. 

Oberlo holder styr på alle bestillinger som kommer inn og du får full oversikt over bestillinger som er behandlet og sendt, fortjeneste og mye mer. Det beste av alt, er at du ikke trenger å røre varene, det eneste du trenger å gjøre er å sette opp en brukervennlig og fin nettbutikk og annonsere. Alt av logistikk i forbindelse med levering av varer til kunden, order leverandøren av varen for deg. 

Du betaler etter at kunden har betalt

Det som gjør Shopify Dropshopping risikofritt, er at du først betaler for varen, etter at kunden har betalt for varen i din nettbutikk. Du har allerede fått pengene fra kunden og betaler en brøkdel av dette til produsenten av varen og de sender varen til kunden. 

 

Fordeler og ulemper med Shopify Dropshipping:

Fordeler: 


- Mindre risiko for du trenger ikke å betale for varene, før de er solgt i nettbutikken din.

- Lettere å finne ut hvilke produkter som selger, uten å stå inne med et varelager. - Lettere å kunne tilby flere varer, da du ikke trenger å betale «upfront»

- Lett å behandle bestilling (produsenten jobber for deg) - Du kan ligge i sofaen og tjene penger - Du trenger ikke et lager - Du trenger ikke å tenke på logistikkløsninger. - Lettere å selge internasjonalt og nå ut til et større marked. 

Ulemper: 

- Du som butikkeier sitter ikke på kontrollen med varene - Tregere levering - Hvis varen ikke kommer frem fra produsent, må kunden vente ytterligere 14 dager (eller mer) på at en ny pakke skal bli tilsendt, på DIN kostnad. 

- Du er avhengig av at produsenten har varer inne til enhver tid, istedenfor å bestille et parti og ha et varelager i Norge med rask levering med Posten til kundene på 1-4 dager.

 

Lønnsomt

Shopify Dropshipping kan være utrolig lønnsomt, hvis det gjøres på riktig måte. Alt fra korrekt oppsett av nettbutikken, riktig valg av produkter, optimalisering av nettsiden og skikkelig annonse strategier. Jeg har laget et komplett kurs for å oppnå suksess med Dropshipping. Begynn å tjene penger fra sofaen med min PDF guide.