Starte nettbutikk

Netthandel har hatt en enorm vekst de siste årene og vokser fremdeles ekstremt. Det er absolutt den enkleste måten å drive salg på, det er nesten ingen utgifter og etter at nettbutikken er satt opp krever det minimalt med vedlikehold. 

Ikke bare er nettbutikk billig å drifte, men hvis det blir gjort riktig har du laget en pengemaskin som jobber døgnet rundt. Jeg har drevet med netthandel i fem år og jeg kan med hånden på hjerte si at det å våkne opp til 20.000kr i salg over natten er en nydelig følelse. 

Shopify og WooCommerce

Det finnes utallige plattformer/nettbutikk leverandører. Noen er naturligvis bedre enn andre og mer brukervennlig. 

Shopify og WooCommerce er de to desidert største på dette og har er ekstremt godt bygd opp og tilrettelagt for at personer med ulikt nivå og behov får det de har behov for. 

Jeg personlig har best erfaring med Shopify og det er over 1 million nettbutikker som bruker Shopify. Deriblant det enorme klesmerkene GymShark. Det er kanskje ikke så rart at Shopify er så populært, uavhengig av størrelse på bedriften ettersom et en utrolig stabil og brukervennlig plattform. 

Så...hvordan starte nettbutikk?

Å sette opp en nettbutikk er overraskende lett, også for nybegynneren. Det er ikke lenger nødvendig å betale konsulenter for selve oppsettet av nettbutikken. Shopify har gjort det så enkelt at du kan sette opp en nettbutikk på under en uke, til og med på 2 dager hvis du er meget dyktig. 

Steg 1

Det første du gjør er å registrere deg på Shopify.com hvor du har 14 dager gratis prøveperiode. Du trenger ikke å legge inn kortet ditt og kan begynne å leke deg rundt uten bekymringer. 

Nyttig informasjon: Jeg liker å si at Shopify er delt inn i to deler, for oss som driver nettbutikk. En del som dreier seg "backend"/baksiden av nettbutikken (det kunden ikke ser) også er det selve nettbutikken der kundene handler. 

Steg 2

De neste stegene avhenger av hvordan du ligger an, har du produkter å selge? har du fysisk butikk? Vil du ha varelager eller dropshipping? etc.

Uansett, la oss si du vet hva du har planer om å selge (usikker på det? Se litt lenger ned). Da kan du allerede begynne å "lage" produktene, det dette dreier seg om er å legge inn produktnavn, produktbeskrivelse, legge inn priser og eventuell annen informasjon (vekt på varer, lagerstatus etc). 

Steg 3

Når du har opprettet produktene du skal selge, så kan du legge inn informasjonssider, slik som "kontakt oss", "om oss", "frakt informasjon" og eventuell annen informasjon du føler er viktig for personene som skal handle. 

Steg 4

Stegene over har dreid seg om "backend" av nettbutikken, men nå som deler av dette er satt opp, kan man begynne å leke seg rundt med forsiden og det kunden faktisk kan se. Det her dreier seg om å plassere produkter, informasjon og andre elementer rundt på nettsiden for å gjøre den mest mulig brukervennlig. Samtidig gjøre det lett for kunder å finne det de er ute etter og ikke minst handle. 

Steg 5

På dette steget har nettsiden begynt å ta form både på baksiden og forsiden. Produkter og informasjonssider er lagt inn. Nå gjelder det å gjøre de siste endringene, som å legge til fraktpriser, legge til meny på nettsiden og betalingmetoder. 

Oppsummering:

De stegene vi har gått igjennom nå, er grovt sett hvordan du setter opp en Shopify nettbutikk. Jeg har ikke gått inn på detaljer om hvordan de ulike endringene gjøres, men lenger ned finner du min komplette nettbutikk guide 2.0.

Trenger jeg egenkapital?

Det er nesten ikke til å tro, men du krever faktisk bortimot 0kr i egenkapital for å starte en nettbutikk. Slik jeg nevnte innledningsvis så har du 14 dagers gratis prøveperiode på Shopify og med dropshipping som businessprofil trenger du ikke egenkapital for varer. Med andre ord så kan du sette opp en komplett nettbutikk med varer, uten å betale én eneste krone de første 14 dagene.

Ønsker du derimot å annonsere og faktisk få litt salg, så vil det være nødvendig med penger. Jeg anbefaler nybegynnere å sette av 100-400kr dagen for annonser, men dette er noe du tjener inn igjen (ved godt arbeid tjenes dette inn før annonse-plattformene trekker pengene fra kontoen din). 

Jeg personlig har satt opp helt nye nettbutikker på 2 dager, satt opp Facebook og Instagram annonser og omsatt for 5.000kr dagen uten å måtte legge ut noen kroner i forkant. Dette krever litt erfaring i denne bransjen, men svaret er: du trenger minimalt med egenkapital og de er snakk om noen få hundrelapper/tusenlapper avhengig av hvor raskt du ønsker omsette. 

Kan jeg starte nettbutikk hjemme?

Helt klart! Du kan starte en nettbutikk fra soverommet uten noen form for erfaring, det var slik jeg startet. 

Hva skal jeg selge?

Det eksisterer millioner av produkter og det er utrolig vanskelig å vite hva som kommer til å selge godt. Av den grunn, anbefaler jeg alltid mine klienter å endre spørsmålet til. Hva er jeg interessert i? Og deretter finne noen produkter som kan selge godt, innen for en bransje/hobby du har lidenskap for og faktisk kunne tenkt deg å jobbe med. 

Har du allerede har en fysisk butikk eller vet hva du skal selge? Hva venter du på - registrer deg på Shopify og sett opp din første nettbutikk. 

Er du i tenke boksen og har vært det lenge, uten å klare å finne noen produkter å selge så kan jeg hjelpe deg. Jeg har satt opp et dokument med 10 populære produkter som selger utrolig godt, de finner du her. Denne filen oppdaterer jeg jevnlig, slik at du alltid får tilgang til aktuelle produkter å selge. 

Hvor kjøper jeg varer?

Så klart! Du har nå funnet ut hva du vil selge, men vet ikke hvor du skaffer produktet. Det enkleste er å bruke Aliexpress hvis du dropshipper eller Alibaba hvis du ønsker å bestille mengder, ha et varelager i Norge og sende produktene selv. 

Guide og tips:

Det kan virke litt vanskelig eller krevende å sette opp en egen nettbutikk, men etter kort tid vil du forstå hva det dreier seg om. Jeg har hjulpet både unge og eldre entreprenører med å sette opp nettbutikker. Etter 5 år innen nettbutikk bransjen har jeg lært utrolig mye etter å ha falt de mange "hull" og av den grunn har jeg satt om nettbutikk guide for å hjelpe personer som deg med å unngå de samme feilene og komme i gang raskt og effektivt. 

 

Nettbutikk Guide 2.0 er et steg for steg kurs med mine beste tips og strategier for å starte nettbutikk. Kurset inneholder gode beskrivelser med bilde og konkrete tips. 

Mentorship for å starte nettbutikk

Hvis du har behov for hjelp og ønsker et mentorship med meg, så tilbyr jeg dette. Dette er en tjeneste som går over 4 uker, med 2 videomøter i uken hvor vi setter opp en strategisk plan og jobber ut i fra den. 

Jeg har hjulpet mange med å sette opp en nettbutikk fra scratch og hjulpet personer helt uten erfaring. Du kan lese om suksess historien mellom meg og min klient Sigurd Vartdal, eier av Sportjet.no her.